5 idei de afaceri în care poți folosi lavanda

Lavanda, cunoscută și sub numele de levănțică, este una dintre cele mai iubite flori în prezent de către majoritatea persoanelor. Originară din Africa, lavanda este o plantă cunoscută în special pentru culoarea sa violet, pentru care i se mai spune și ”aurul mov”. Cultivarea lavandei se poate face cu ușurință și în țara noastră, iar dacă ai nevoie de un imbold în ceea ce privește transformarea acesteia într-o afacere, iată câteva idei actuale care te pot ajuta în sens antreprenorial.

Lavandă pentru ședințe foto

Unul dintre cele mai cunoscute moduri prin care poți valorifica lavanda este să o cultivi pe suprafețe mai mari și să realizezi ședințe foto. Cu siguranță ai observat dorința din ce în ce mai pregnantă a tuturor de a se poza în lanuri de lavandă, cu soarele la apus. Tot ce trebuie să faci este să deții un teren pe care să cultivi lavanda, îngrijind-o astfel încât să te poți bucura de un rezultat final cu adevărat excepțional.

Lavanda pentru aromaterapie

Lavanda pentru aromaterapie

Uleiul de lavandă este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și pentru mirosul deosebit pe care îl aduce în locuințe. Uleiul se poate face prin presarea florilor de lavandă, însă în acest caz vei avea nevoie de utilaje speciale care să realizeze această etapă. Decantarea și celelalte lucrări de prelucrare a lavandei vor necesita câteva investiții de asemenea, însă acestea se vor dovedi a fi mai mici decât beneficiile obținute din comercializarea uleiului.

Saculeti de lavanda

Săculeți de lavandă pentru împrospătarea mirosurilor

Fie că vrei să le folosești pentru dulapurile cu haine, fie că vrei pur și simplu să împrospătezi aerul la birou, săculeții cu lavandă sunt o soluție deosebită. Poți folosi săculeți din organza în care să pui câteva fire de lavandă, astfel încât să te poți bucura pe deplin de prospețime și miros.

Poți comercializa acești săculeți sau poți chiar să devii furnizor pentru anumite firme și nu va fi nevoie să cultivi lavanda în cantități foarte mari.

Ciocolata cu lavandă

Ciocolata cu lavandă

Dacă ai veleități în ceea ce privește prepararea ciocolatei, poți crea și sortimente cu lavandă, care sunt foarte apreciate. Este important însă să ai în vedere cerințele de funcționare ale unui astfel de laborator de preparare a ciocolatei artizanale. Vei avea nevoie de autorizații și de certificate de conformitate, astfel încât să poți vinde aceste bunătăți cu lavandă.

Miere de lavandă

Miere de lavandă

Mierea de lavandă este o delicatesă și este obținută prin polenizare florilor de lavandă de către albine. Dacă ai un teren cultivat și vrei să faci miere, va trebui să stabilești un parteneriat cu un apicultor care să te ajute la nivel de aducere a stupilor de albine, în vederea polenizării florilor de lavandă.

Lavanda este foarte apreciată astfel că și cererea este foarte mare. Poți exploata acest lucru prin cultivarea lavandei în grădina ta sau prin achiziționarea acesteia de la furnizori de încredere. Opțiunile de exploatare sunt foarte variate, astfel că ai de unde să alegi dacă vrei să te dedici unor activități care să implice lavanda.

Categorii

Robert Ștefănucă
Robert Ștefănucăhttps://jurnaluldemedia.ro
Sunt Robert, redactor la jurnaluldemedia.ro, cu o pasiune pentru a descoperi și a împărtăși povești care inspiră. Fie că scriu despre lifestyle, artă sau evenimente actuale, mă dedic să ofer cititorilor articole bine documentate și pline de substanță. Cred în puterea cuvintelor de a educa, de a informa și de a schimba perspective.

Cum să optimizezi draftul firului pe mulineta feeder

Primul pas spre un draft impecabil este să recunoști că tamburul și firul formează un duo dinamic, nu o simplă învelire mecanică. Când tamburul...

Cu ce se curăță ecranul televizorului

Ecranul televizorului este unul dintre cele mai delicate componente ale casei și necesită o îngrijire specială pentru a evita zgârieturile sau deteriorarea stratului protector....

Cu ce se curăță aurul de zgârieturi

Aurul este un metal prețios apreciat pentru frumusețea și durabilitatea sa, însă, în timp, bijuteriile din aur pot căpăta zgârieturi fine, pierzându-și luciul inițial....